Op woensdag 4 juni organiseert DC Klinieken Almere een symposium voor doktersassistenten over pijnzorg. De avond heeft een interessant programma, met presentaties gegeven door anesthesioloog-pijnspecialisten en pijnconsulenten. Ook geven we een workshop over TENS, de VR-bril en het Beweegplein.
Deelname is gratis en inclusief diner (vega en vlees)!
Locatie:
DC Klinieken Almere
Louis Armstrongweg 28
1311 RK Almere
Programma
Smakelijke start
Ontvangst met dinerbox
Kort voorwoord
Door manager kliniek Olivia Warmink
“Gebukt door het leven” – alles over lage rugpijn
Lage rugpijn is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem. Anesthesioloog-pijnspecialist Rogier Burggraaff zal dit containerbegrip toelichten. Deze klacht komt niet alleen vaak voor, maar heeft ook een grote impact op het dagelijks leven en het functioneren van de patiënt. Tijdens de presentatie neemt Rogier jullie mee in de mogelijke oorzaken én de behandelmethoden van lage rugpijnklachten.
Pauze
Integrale pijnzorg & leefstijl
Pijnconsulenten Femke Betgen, Ilse Scheffer en Kristel Lindeman vertellen welke invloed leefstijl heeft op pijnklachten en hoe we dit bespreekbaar maken in de spreekkamer.
Ervaar het zelf: workshops van verschillende pijnbehandelmethoden
TENS
TENS staat voor transcutane electrische zenuwstimulatie. Het is een pijnbehandelingsmethode die gebruikmaakt van electrische impulsen om de pijn te verlichten. Tijdens deze workshop gaan we in op deze behandelmethode, ook kun je zelf ervaren hoe dit aanvoelt.
VR-bril
Een andere manier om pijn te verlichten is het gebruikmaken van een VR-bril. Het is een nieuwe behandeling, waarbij je door een virtuele realiteit de perceptie van pijn kunt verminderen. De pijnconsulent zal uitleggen wat de VR-bril kan doen voor de pijnpatiënt. Ook kun je de VR-bril zelf ervaren.
Beweegplein
Op het beweegplein stellen de fysiotherapeuten een op maat gemaakt programma samen voor de pijnpatiënt. In dit programma kan de patiënt oefenen en bewegen in een veilige en ondersteunende omgeving. De fysiotherapeut geeft uitleg over het programma en het doel ervan. Er is ook gelegenheid om zelf de apparaten uit te proberen.
De presentaties en workshops worden gegeven door pijnverpleegkundige Esther van den Toorn en pijnconsulent Femke Betgen.